Ürünler

Gıda Gazları




Sebze ve Meyveler
Kuruyemiş ve kurutulmuş meyveler
Kırmızı veya beyaz etler
Sakatat ürünleri
Şarküteri ürünleri
Deniz Ürünleri
Süt ürünleri
Hazır yemekler (et ürünleri ihtiva edenler)
Unlu mamuller

Gıdalar, oksijen ve ışık ortamında bozulmaya uğrarlar. Gıdaları oksijenden korumak için gıda gazları kullanılır. Gıda gazları, uygun ambalajlama ve gaz kullanımı yoluyla gıdaların saklanma ömrünü uzatmak için geliştirilmiştir.
Gıda gazları, Azot, Karbondioksit ve oksijenin gıda cinsine göre değişen oranlarda karışımlarından elde edilir.

Gıda gazları ürünün raf ömrünü uzatmak, uzun süre bozulmadan korumak amacıyla kullanılır. Gıda gazlarımız gıdanın özelliğine göre karışım (CO2, N2, O2) ya da saf (CO2, N2) olarak piyasaya arz edilmektedir.
Karışım içerisindeki CO2 gazi, bakteri ve mantarların sebep olduğu kimyasal reaksiyonları yavaşlatarak bakteri üremesini önlemektedir. N2 gazi, oksijen istenmeyen durumlarda inert atmosfer oluşturarak gıdanın oksidasyon nedeni ile bozulmasını önlemektedir.